Tandblekning

Med åren blir tänderna gulare och gulare. Som ung har man mindre av det lite gulare tandbenet, det så kallade dentinet, och mer emalj. När vi blir äldre tunnas emaljen ut vilket gör att tänderna ser gulare ut. Tänderna kan också missfärgas av tex rött vin, te och rökning. Dessa missfärgningar kan lätt putsas bort av våra tandhygienister.

Innan du bleker tänderna undersöks de av våra tandhygienister som bland annat bedömer om emaljen är tillräckligt tjock för att klara en blekning. Innan blekning kan utföras och för att få bästa resultat bör tandsten och missfärgningar tas bort och hål måste lagas. Tandblekningen sker sedan med ett gel som läggs i en skena individuellt utformad efter din över- och/eller underkäke. Sedan kan blekningen utföras hemma eller på kliniken.

Resultatet av blekningen beror på utgångsläget och behandlingen kan behöva upprepas för att ge bästa resultat, men en blekning som utförs på rätt sätt med säkra produkter räcker flera år utan att förstöra tandköttet. I samband med blekning kan du få irriterat tandkött eller ilningar i tänderna, i början. Den närmaste tiden efter blekningen bör du vara försiktig med livsmedel som kan färga tänderna tex vin, rödbetor och te.

Call Now Button